Merchandising: Kāpēc tas ir vajadzīgs Tavam uzņēmumam?

Kāpēc tirdzniecība ir svarīga jebkuram uzņēmumam?

Tirdzniecība (no angļu: merchandise) ir viss, ko Jūs darāt, lai reklamētu un pārdotu savus produktus, tiklīdz potenciālais klients ir Jūsu veikalā. Parasti preces pērk no ražotāja mazumtirgotājam, lai tās pārdotu mazumtirdzniecības veikalā. Visus produktus veikalā var saukt par precēm. Piemēram, drēbes apģērbu veikalā, apģērbu izejmateriāli ir preces, tāpat arī elektroniskās detaļas un datorierīces.

Kāpēc tirdzniecība ir svarīga?

Preču tirdzniecība mūsdienās arvien vairāk tiek uzskatīta par nepieciešamu klientu piesaistīšanai. Šeit ir minēti galvenie iemesli, kāpēc šis pakalpojums ir noderīgs jebkuram uzņēmumam:

• Merchandising darbojas Jūsu zīmolam ilgtermiņā

Radot reklāmas piedāvājumus vai izsniedzot paraugus klientiem, Jūsu zīmols tiek popularizēts. Klienti tos vienmēr pamana, jo kuram gan nepatīk bezmaksas preces vai atlaides? Tāpat, ja uz Jūsu produktiem ir vizītkarte, zīmolam raksturīgs iepakojums un logotips uz iepakojuma, klientiem būs labāka Jūsu zīmola atsaukšanas vērtība. Bezmaksas paraugu vai atlaižu saņemšana arī palīdz klientiem ilgāk atcerēties zīmolu.

• Uzlabojas ekspozīcija

Parasti zīmols tērē daudz naudas reklāmām vai plakātiem, ko klienti tik tikko pamana. Tās ir tirdzniecības aktivitātes, piedāvājot preces ar atlaidēm, reklāmas paraugus un kombinētos piedāvājumus. Piemēram, ja Jūs uzdāvinājāt krūzīti kā reklāmas piedāvājumu, klients Jūs atcerēsies ikreiz, kad no tās dzers. Tāpat preces ar Jūsu logotipu radīs labāku atsauksmi viņu prātā, kā rezultātā Jūs varat nonākt pie lojāliem klientiem.

• Palielinās zīmola atpazīstamība

Biežas tirdzniecības aktivitātes ne tikai liks Jūsu klientiem gaidīt šādas aktivitātes, bet arī atgriezīsies pie Jums, meklējot vairāk. Zīmola vērtība un produkta vērtība palielinās, ja klientiem tiek sniegti piedāvājumi un stimuls iegādāties Jūsu produktus. Vēl svarīgāk ir tas, ka Jūs varētu saņemt arī daudz mutisko reklāmu no saviem klientiem, ja viņi būs apmierināti ar Jums.

• Zemas izmaksas un efektīvs mārketings

TV reklāmas izveide var būt dārgs pasākums. Tāpat arī slavenību vai influenceru iesaistīšana, reklāmas cienīgas idejas stratēģijas izstrāde, tās uzņemšana un montāža prasa daudz laika un resursu. Salīdzinot ar to, tirdzniecība ietver jau ražoto produktu reklamēšanu ar nedaudz mazāku peļņu.

Ja Jūsu klienti zina Jūsu zīmolu pēc produkta veiktspējas, viņi, visticamāk, atgriezīsies pie Jums, un Jūsu zīmols kļūst par iecienītāko. Tāpēc tirdzniecība ir ārkārtīgi efektīva un izdevīga.