5 galvenās priekšrocības tiešsaistes konferencēm

5 iemesli, kāpēc konferences tiešsaistē uzņēmumiem ir izdevīgākas

Lai gan pandēmija uzņēmumiem ir atņēmusi iespēju rīkot seminārus un konferences klātienē, tiešsaistes vide piedāvā neskaitāmas iespējas un risinājumus biznesa pasaulē - neatkarīgi no tā, vai runa ir par attālinātu darbinieku iesaistīšanu, sadarbību starp dažādām nodaļām un vietām, intervijām ar potenciālajiem darba kandidātiem, vai arī piegādātāju pārvaldību - šī tehnoloģija ir efektīva gan izmaksu, gan arī mērogojamības ziņā.

Lai mūsdienīgi un inovatīvi uzņēmumi spētu augt un globalizēties, ir svarīgi veidot un uzturēt kvalitatīvas attiecības ar partneriem, piegādātājiem, iekšējām komandām, investoriem un klientiem. Un video konferences ir viens no efektīvākajiem palīgrīkiem uzņēmuma uzlabošanā un attīstībā. Tās palielina produktivitāti, ietaupa laiku, samazina ceļa izdevumus un kopumā veicina veiksmīgāku sadarbību.

Kādas ir vislielākās priekšrocības tiešsaistes konferencēm?

1. Ietaupīts laiks un nauda
    Drošvien esi pazīstams ar teicienu “Laiks ir nauda!”. Šajā gadījumā tas ir īpaši atbilstošs. Burtiski un pārnestā nozīmē. Personīgās tikšanās ar piegādātājiem un klientiem, kā arī ceļā pavadītais laiks, kas bieži vien kļūst par nomāktu un neefektīvu darbību, aizņem ļoti daudz mūsu dārgā laika. Tāpēc viena no būtiskākajām priekšrocībām attiecībā uz video konferencēm ir tāda, ka tiek patērēts mazāk laika ceļā uz darbu un mājām.

Attālināta darba nodrošināšana var krietni samazināt ceļa izmaksas, jo ceļošana ir ne tikai laikietilpīga, bet arī dārga. Cilvēki bieži mēro lielus attālumus, lai apmeklētu apmācības, konferences un biznesa tikšanās, kaut gan vairumā šo personisko saziņu iespējams veikt, izmantojot tiešsaistes konferences, ar kuru palīdzību iespējams ietaupīt finanses, kas tiktu tērētas biznesa braucieniem, un novirzīt tās citām biznesa prioritātēm.
    2. Apmeklējuma pieaugums
    Bieži vien ir grūti saskaņot darbinieku saspringtos grafikus un apvienot visu personālu klātienes sanāksmēm. Viena no populārākajām virtuālo konferenču rīkošanas priekšrocībām ir tā, ka tai ir iespējams piekļūt no jebkuras ierīces, jebkurā pārlūkprogrammā un no jebkuras pasaules vietas. Īsāk sakot, ikviens ir spējīgs pievienoties tiešsaistes konferencei jebkurā laikā.

Turklāt, šāda veida virtuāla pasākuma rīkošana ļauj uzrunāt plašāku auditoriju bez nekādas nepieciešamības tērēt pārmērīgas summas ceļojumiem un/vai darbinieku izmitināšanai, atvieglojot kompromisus un palielinot apmeklējuma skaitu. Tiešsaistes konferences nodrošina tādu elastību, kas var ne tikai palielināt sanāksmju apmeklētāju skaitu, bet arī ierakstīt diskusiju tiem, kas tajā nepiedalās, sniedzot iespēju piekļūt saturam arī pēc konferences.

3. Komunikācijas uzlabošana

Vairāki pētījumi liecina, ka cilvēki vizuālo informāciju apstrādā ātrāk un precīzāk, nekā teksta vai audio formātā. Tāpēc, ja jums ir nepieciešams rīkot sapulci, ieteicams izmantot tieši video konferenci, tādā veidā sapulces dalībnieki būs efektīvāk spējīgi apstrādāt un saglabāt vairāk informāciju nekā tad, ja rīkotu sapulci audio formātā.

Video konferences nodrošina ātru un drošu veidu, kā sazināties ar savu komandu. Tā kā video turpina attīstīties par kritisku funkciju uzņēmējdarbībā, ir svarīgi savā risinājumā piešķirt prioritāti uzņēmuma klases pakalpojumu un atbalsta uzticamībai.

Neatkarīgi no tā, vai jūsu uzņēmums ir izveidots no attālinātiem darbiniekiem, globāli izkliedēts vai vienkārši uzsver veselīgu darba un privātās dzīves līdzsvaru, videokonferencēm ir unikāla iespēja ikvienā mijiedarbībā nodrošināt cilvēka saikni starp aci pret aci. Turklāt lielajam attālumam vairs nav nozīmes, kad iespējams apvienot komandu, izmantojot videokonferences vai nu regulārām sanāksmēm, vai arī tūlītējām pārbaudēm.

4. Ātra atgriezeniskā saite

Tiešraides vebināriem virtuālajās konferencēs, tāpat kā semināriem fiziskos pasākumos, parasti seko interaktīvas jautājumu un atbilžu sesijas, kurās organizatori aicina auditorijai paust ieteikumus un ieskatus. Šo notikumu mērogojamības dēļ tas var būt precīzāks veids, kā izprast auditorijas profilus un viņu bažas, ļaujot uzņēmumiem vēlāk izmantot šīs atsauksmes savu iekšējo procesu uzlabošanā.

Turklāt dalībniekus, kas reģistrējušies no visas pasaules, tādā veidā var pievienot uzņēmuma CRM (Klientu attiecību pārvaldība), adresātu sarakstiem un citām programmatūras platformām potenciālo pirkumu ģenerēšanai nākotnē.

5. Videi draudzīgi

Ja ilgtspējība ir jūsu organizācijas vērtību sarakstā, tiešsaistes konferences ir videi draudzīgāka alternatīva nekā klātienes tikšanās. Piemēram, Džordža Meisona Universitātes studentu veiktajā pētījumā atklāts, ka, braucot uz sanāksmi, kas ir stundas attālumā, tiek izmantota līdzvērtīga elektriskā jauda kā 1000 stundu garai tīmekļa konferencei.

Mūsdienu pasaulē, kurā pastāv sabiedrības un vides atbildība par visu pārējo, uzņēmumiem ir svarīgi nākt klajā ar risinājumiem, kas neapdraud ekosistēmu. Video konferences novērš jebkādu papildu materiālu izmantošanu un patērēšanu, kas izraisa papīra izšķērdēšanu, tā vietā padarot informāciju pieejamu teišsaistes resursu veidā. Tādi aspekti kā ceļošanas ierobežošanu vai pārtraukšanu, var vēl vairāk samazināt oglekļa pēdas nospiedumu, sniedzot vēl vienu motivējošu iemeslu konferences organizēšanai tiešsaistē.