Pieprasītākās darba vakances un profesijas Latvijā

TOP vakances un profesijas Latvijā šobrīd

Pieprasītākās profesijas katru gadu mainās atkarībā no dažādiem sociāli ekonomiskajiem apstākļiem. Ja Tu šobrīd esi jauna darba meklējumos vai vēlies mainīt karjeru un strādāt citā darba jomā, ir derīgi zināt, kuras darba vietas un vakances šobrīd ir vispieprasītākās. Tāpēc mēs esam izveidojuši sarakstu ar darba vakancēm un industrijām, kas Latvijā šobrīd ir aktuālas, balstoties uz vakanču skaitu populārākajā darba sludinājumu portālā CV-Online!

1. Informāciju tehnoloģijas

• 1026 vakances

Visvairāk pieejamās vakances Latvijā šobrīd ir informācijas tehnoloģiju nozarē. IT ir bijusi ievērojama izaugsmes joma gadiem ilgi, tomēr tagad tā ir mainījusies, jo pastiprināta uzmanība veltīta attālinātajam darbam, kā arī palielināts pieprasījums ir tieši viedtālruņu, programmatūras un lietotņu iztrādei. Lai gan šajā jomā tradicionāli ir nepieciešams zinātņu bakalaura grāds, uzņēmumi tagad pieņem darbā arī cilvēkus, kuri iemācījušies kodēt tiešsaistē. Tāpēc, ja esi orientēts uz tehnoloģijām, iesakam apsvērt ideju apmeklēt kodēšanas nodarbības.

2. Pārdošana

• 832 vakances

Pārdošana šobrīd ir otrā populārākā nozare, un tā joprojām spēlē lielu lomu biznesa panākumu gūšanā. Atgriežoties izaugsmei, pieaug vajadzība pēc pārdevējiem. Pārdošanas karjera ir lieliska izvēle tiem, kam patīk strādāt komandā, mijiedarboties ar citiem un veidot attiecības ar klientiem. Tā ir aizraujoša karjera, kas māca sarunu mākslu, kā arī iemācās ietekmēt cilvēkus.

3. Tirdzniecība / Iepirkumi / Piegāde

• 762 vakances

Ja esi iepirkumu un piegādes ķēdes profesionālis, Tavas prasmes šobrīd ir ļoti pieprasītas. Uzņēmumi arvien vairāk vēršas pie iepirkumu un piegādes pārvaldības profesionāļiem, lai nodrošinātu izaugsmi un uzlabotu peļņu. Profesijas šajā jomā iegūst milzīgu atzinību kā galvenais uzņēmuma izaugsmes veicinātājs, paverot lieliskas karjeras iespējas šīš nozares speciālistiem.

Citas populāras darba industrijas šobrīd:

• Pakalpojumi (751)
    • Administratīvais darbs / asistēšana (705)
    • Finanses / Grāmatvedība (519)
    • Tehniskās zinātnes (500)
    • Vadība (407)
    • Ražošana / Rūpniecība (357)
    • Transports / Loģistika (320)